Book en kaffevogn

Historien om Kolding Kafferisteri

Kolding har en lang og stolt kaffe-historie, og ikke mindst Kolding Kafferisteri fik skabt sig et godt navn som leverandør af kaffe til købmænd og restauratører i hele Danmark.

 

Kolding Kafferisteri tog sin spæde begyndelse for over 100 år siden i 1917, hvor købmændene P. Jensen Berring og R. Malling Schmidt grundlagde det. Dengang fik risteriet navnet Berring Kafferisteri, men det blev ændret i 1938 efter Berings død, og de næste 27 år gik virksomheden under navnet Malling Schmidt Kafferisteri.

Selvom kafferisteriet blev solgt til Arne Arnesen allerede i 1945, var det først i 1965, at navnet blev ændret til Kolding Kafferisteri.

Nye kræfter

I 1977 skiftede Kolding Kafferisteri hænder igen. Denne gang overtog Viggo Lorenzen virksomheden. Han kendte risteriet ganske godt, fordi han havde været ansat som salgschef siden 1963. Allerede året efter, Lorenzen købte Kolding Kafferisteri, satte han gang i en større udvidelse og modernisering af bygningen, som foregik i 1978-79, og hvor både produktionsapparatet og administrationen ligeledes gennemgik en større fornyelse.

Stor kundekreds

Selvom Kolding Kafferisteri var en rimelig lille virksomhed, lykkedes det alligevel at opbygge en stor og varieret kundekreds, som spredte sig over hele Danmark. Udover levering til købmænd og restauratører, kørte de desuden ture i deres salgsvogn tre gange om ugen, hvor de besøgte kunder i Kolding og omegn.

Den kaffe, som Kolding Kafferisteri brugte, kom hovedsageligt fra Brasilien, men også kaffe fra lande som Columbia, Indonesien og Malaysia blev sejlet til Danmark.

Kolding Kafferisteri

Kafferisteriets afslutning

I 1993 solgte Viggo Lorenzen risteriet til Mortensens kaffe i Vejle. De overtog desuden kundekredsen, og produktionen blev flyttet ud af Kolding. Bygningen, som indtil da havde huset Kolding Kafferisteri på Langelinie 25, blev revet ned i 1994, og i dag er der anlagt parkeringspladser til kulturkomplekset Nicolai.

 

Der bliver ristet kaffe i kolding

Kvaliteten kontrolleres hos Kolding Kafferisteri

Nyt kafferisteri i Kolding

Der har ligget flere kafferisterier i Kolding siden lukningen af Kolding Kafferisteri, og i begyndelsen af 2019 åbnede Nordic Coffee House i bydelen Nr. Bjert.

Nordic Coffee House rister og leverer til virksomheder og private, og ofte kan du være heldig at opleve og smage risteriets kaffe rundt omkring i Danmark på diverse cafeer, fra kaffevogne og på gader og stræder.