Tre lækre opskrifter på iskaffe

Vi har sammensat 3 nemme og lækre opskrifter på iskaffe, som du nemt kan lave derhjemme - perfekte til både varme eftermiddage, brunch på altanen eller som en sød treat i weekenden. 

Nedenfor finder du tre step by step guides til den cremede eller kolde iskaffe - smag dig frem og find din favorit.

 

Cremet iskaffe

 

Det skal du bruge: 

  • Dobbelt espresso. Vi anbefaler Nicaragua - El Limoncello kaffen.
  • Isterninger 
  • Mælk 
  • Shaker eller dunk med låg
  • Evt. sukker eller sirup 

 

Sådan gør du:

  1. Bryg en dobbelt espresso 
  2. Shake espressoen godt med isterninger indtil den bliver cremet og skummet.
  3. Ønsker du at tilføje sukker eller sirup, skal det også shakes med. 
  4. Hæld espressoen og isterninger i et glas og fyld op med mælk

Cold brew

 

Det skal du bruge: 

  • 80 gram kaffebønner. Vi anbefaler Indonesien - Munduk, Bali kaffen.
  • 800 ml. koldt vand 
  • Stempelkande 

 

Sådan gør du:

  1. Kværn kaffen groft, og hæld det i stempelkanden. 
  2. Hæld 800 ml. kold vand over. 
  3. Sæt låg på. Tryk IKKE stemplet ned.
  4. Sæt kanden i køleskabet, og lad den trække natten over. 
  5. Tryk stemplet ned, og server kaffen i et glas med isterninger. 
  6. Du kan tilføje lidt mælk, sirup eller en skive citron. 

V60

 

Det skal du bruge: 

  • 18 gram kværnet kaffe. Vi anbefaler Øko Etiopien - Koke kaffe 
  • 200 ml. varmt vand (koges op til 85 grader)
  • 70 gram isterninger 
  • V60 sæt 
  • Vægt

 

Sådan gør du:

  1. Læg filtret i din V60 og skyl det grundigt med varmt vand
  2. Kom kaffen i tragten, isterninger i kanden, og nulstil vægten
  3. Hæld 30 gram vand på kaffen, og lad den bloome i 30 sek. 
  4. Hæld derefter resten af vandet på
  5. Server kaffen i et glas med isterninger, du kan evt. tilføje en skive appelsin eller citron.

 

LÆR OM ANDRE BRYGGEMETODER OG LATTE ART

BRYGGEMETODER

LATTE ART