Vi har sammensat 3 nemme og lækre opskrifter på iskaffe, som du nemt kan lave derhjemme - perfekte til både varme eftermiddage, brunch på altanen eller som en sød treat i weekenden.
Nedenfor finder du tre step by step guides til den cremede eller kolde iskaffe - smag dig frem og find din favorit.
Cremet iskaffe

Det skal du bruge:
- Dobbelt espresso. Vi anbefaler Nicaragua - El Limoncello kaffen.
- Isterninger
- Mælk
- Shaker eller dunk med låg
- Evt. sukker eller sirup
Sådan gør du:
- Bryg en dobbelt espresso
- Shake espressoen godt med isterninger indtil den bliver cremet og skummet.
- Ønsker du at tilføje sukker eller sirup, skal det også shakes med.
- Hæld espressoen og isterninger i et glas og fyld op med mælk
Cold brew

Det skal du bruge:
- 80 gram kaffebønner. Vi anbefaler Indonesien - Munduk, Bali kaffen.
- 800 ml. koldt vand
- Stempelkande
Sådan gør du:
- Kværn kaffen groft, og hæld det i stempelkanden.
- Hæld 800 ml. kold vand over.
- Sæt låg på. Tryk IKKE stemplet ned.
- Sæt kanden i køleskabet, og lad den trække natten over.
- Tryk stemplet ned, og server kaffen i et glas med isterninger.
- Du kan tilføje lidt mælk, sirup eller en skive citron.
V60

Det skal du bruge:
- 18 gram kværnet kaffe. Vi anbefaler Øko Etiopien - Koke kaffe
- 200 ml. varmt vand (koges op til 85 grader)
- 70 gram isterninger
- V60 sæt
- Vægt
Sådan gør du:
- Læg filtret i din V60 og skyl det grundigt med varmt vand
- Kom kaffen i tragten, isterninger i kanden, og nulstil vægten
- Hæld 30 gram vand på kaffen, og lad den bloome i 30 sek.
- Hæld derefter resten af vandet på
- Server kaffen i et glas med isterninger, du kan evt. tilføje en skive appelsin eller citron.
LÆR OM ANDRE BRYGGEMETODER OG LATTE ART





